De eerste behandeling bestaat uit een gesprek, een onderzoek en de acupunctuurbehandeling. Dit duurt samen één tot anderhalf uur. Een vervolg behandeling duurt een half uur tot drie kwartier.
Het onderzoek bestaat uit:

 • een groot aantal vragen over allerlei aspecten van uw gezondheid.Dit kunnen vragen zijn over uw eetlust, de stoelgang, uw slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus enzovoort.
  In deze eerste stap wordt alle informatie zoals uw klachten, signalen en symptomen verzameld.
 • dan zal men uw pols voelen.
  Door nauwkeurig de spanning, breedte, diepte en snelheid van de pols te meten komen we meer te weten over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de organen.
 • het bekijken van uw tong.
  De vorm en kleur en de mate van beslag of vochtigheid geven informatie over uw energiesituatie.
 • het voelen van pijnlijke en of gespannen plekken op uw lichaam.
 • verder wordt gekeken hoe uw uiterlijke kenmerken zoals gelaatskleur, glans van het haar, hoe uw vingernagels eruit zien, enzovoort.

De behandelingen bestaan uit acupunctuur eventueel met moxa, cupping, dieetadviezen en leefregels. Naast lichaamsacupunctuur wordt in de praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze ook gebruik gemaakt van ooracupunctuur.
Het kan best zijn dat je na de eerste behandelingen nog geen verbetering merkt, soms duurt het een tijdje voordat ze aanslaan. Ook reageert de ene persoon wat sneller dan de andere. Het behandelen van chronische klachten neemt meer tijd in beslag dan de behandeling van acute klachten. De duur van de behandeling bij chronische klachten kan oplopen van een paar maanden tot een half jaar. Als het gewenste resultaat is bereikt dan wordt de behandelingsfrequentie afgebouwd. Dit is omdat de klachten anders terug kunnen komen.

Wat is acupunctuur
Het inbrengen van heel dunne naaldjes in acupunctuurpunten. Dit zijn punten die liggen op de meridianen. Er worden steriele naalden gebruikt, die voor éénmalig gebruik zijn.

Wat is moxa
Moxa is gemaakt van het kruid bijvoet ofwel artemisa. Wanneer je moxa brand komt er warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam. Door moxa in de buurt van een acupunctuurpunt te branden kun je energie aan het lichaam toevoegen en de lichaamsenergie opwarmen. Het is ook mogelijk de moxa op een naald te zetten.

Wat is cupping

Cupping is een methode waarbij een kop (cup), gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de cup kort te verwarmen ontstaat een vacuümkracht, ook lokaal op de huid.Op deze manier kunnen negatieve energieën uit bepaalde delen van het lichaam worden verwijderd.

Copyright © Meridiaan.net
Webdesign: OrangeDevDesign.nl